Pages

Friday, 22 June 2012

Tips Cepat Hamil Dengan GLA Complex


Tips Cepat

Hamil Dengan GLA Complex

kredit: vitaminsemulajadi.com

Ramai pasangan samada yang baru berumahtangga, atau dah lama berumahtangga tanpa cahayamata, tercari2 tips cepat hamil. Sejak GLA Complex dikatakan salah satu cara cepat hamil, ramai yang mencari2 tips cepat hamil dengan GLA Complex.

Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajina, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^
Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda. Macamana nak periksa ni boleh hubungi saya – sauberlina(@)gmail.com. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur

Puan2 yang mahukan tips cepat hamill dengan GLA Complex boleh hubungi saya… Tips & bantuan cepat hamil percuma untuk setiap pembelian GLA dari Vitamin Shoppe.
 
Kepada sesiapa yang utamakan kesihatan Hubungi saya sekarang untuk pesanan 012 6160671 / email june261177@gmail.com.

Saturday, 16 June 2012

Kekurangan Nutrisi punca Rambut Gugur


Wanita disarankan mengambil asid lemak Omega-3 tiga kali seminggu untuk kesihatan kulit dan rambut.


RAMBUT adalah mahkota wanita. Justeru apa terjadi jika anda kehilangan mahkota itu?

Masalah keguguran rambut lebih kerap dikaitkan dengan lelaki kerana hormon testosterone. Secara genetik, 70 peratus lelaki sensitif dengan hormon ini dan seawal usia 18 tahun, folikel rambut yang sensitif akan semakin lemah dan menyebabkan rambut yang tumbuh semakin sedikit dan seterusnya langsung tiada.

Wanita juga sebenarnya berhadapan masalah sama. Banyak faktor boleh dikaitkan dengan masalah kekurangan rambut. Satu daripadanya menurut Pakar Nutrisi Persatuan Penyelidikan Miami, Doug Kalman, kekurangan beberapa jenis nutrisi cenderung menyebabkan rambut kering, suram dan putus.

Beliau berkata, mereka yang mengamalkan diet rendah lemak atau diet tanpa lemak akan lebih berisiko mengalami masalah kehilangan rambut yang berkait dengan nutrisi.

Kekurangan asid lemak menyebabkan tempurung dan kulit kepala kering. Jika folikel rambut tidak sihat, seseorang itu akan mudah berhadapan dengan keguguran rambut,” katanya.

Asid lemak Omega-3 boleh ditemui dalam ikan salmon dan mackerel selain kacang macadamia. Wanita terutamanya disarankan mengambil asid lemak Omega-3, tiga kali seminggu untuk kesihatan kulit dan rambut.

Keguguran rambut yang ketara boleh menyebabkan botak atau separuh botak. Meskipun botak dilihat sebagai trend ‘macho’ kebanyakan lelaki hari ini, botak kerana masalah rambut dan botak kerana pilihan peribadi adalah dua perkara berbeza.
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
---------------------------------------------------
Kepada yang mementingkan kesihatan sila hubungi saya atau sms ke 0176766156/ email june2611@yahoo.com untuk maklumat lanjut.
Credit to metrobestmum

GLA Complex membantu Remaja 15 tahun


Salam,

Pagi tadi saya mendapat call dari seorang customer, ibu kepada gadis 15 thn..
Dia terkejut dan hairan sebab period pain anak gadis dia hilang serta merta selepas ambil GLA Complex utk kali pertama..  gadis ni terseksa setiap bulan dengan period pain dia, bulan ni dia seronok dan ceria..    

Ternyata GLA Complex tidak kenal umur dan usia..





Kepada Puan2 yang pentingkan kesihatan diri dan keluarga, sila hubungi saya June,
012 6160671, email saya        june261177@gmail.com..





CYST mengecut dengan GLA Complex

Add caption

 

Cyst Mengecut Dari 4cm Setelah Mencuba GLA Complex Shaklee
Happy nya harini dapat berita dari seorang kastemer. Kisahnya bulan lepas beliau ada mendapatkan GLA Complex Shaklee dari saya untuk masalah cystnya.beliau mempunyai 2 cyst serentak. Perasaan beliau sudah tentu bimbang, dia mengambil keputusan untuk mencuba GLA Complex untuk merawat masalah cyst tersebut.
Saya mencadangkan untuk mencuba GLA ni selama sebulan dan selepas itu pergi lagi scan untuk mengetahui keadaan cystnya adalah sudah mengecut. AMAZING!..Memang ada perubahan positif. Kita tengok kandungan mesej yang dihantar.Moga jadi inspirasi pada mereka yang ada cyst dan ingin mencuba vitamin, bolehla dapatkan GLA sekarang!SHUKUR ALHAMDULILAH....
 
Kepada sesiapa yang pentingkan kesihatan, sila contact saya June 012 6160671/ email june2611@yahoo.com

Sunday, 10 June 2012

ESP memang HOt di kalangan Ladies..

Salam, Para Wanita..

Apa keistimewaan dan fakta tentang ESP - Energizing Soya Protein?
Siapa yang nak tau...
  • Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna. Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.



SIAPA YG PERLUKAN ESP?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)
Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil
Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat
Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Lain2 yg menarik:

resepi2 lazat cara2 bancuh ESP


Kepada sesiapa yang betul2 pentingkan kesihatan, sila call or sms saya June 012 6160671, email june2611@yahoo.com..

Vitamin untuk ibu mengandung

 


Salam, Para Ibu-Ibu.. 

InsyaAllah jika saya mengandung nanti, dibawah nie lah antara vitamin Shaklee yg akan saya amalkan.. Vitamin nie gak yang sekarang saya amik.. Mudahkan Shaklee nie.. Semua boleh amik, cuma perlu ditukar mengikut keperluan seseorang..

Meh kiter tgk vitamin ape yang sesuai untuk ibu mengandung.


[a] protein
[b] multivitamin yang lengkap dengan zat besi
[c] b complex yang lengkap dengan folik asid
[d] vitamin c
[e] Kalsium
[f] Omega


Fungsi Vitamin

Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah :

[a] Protein : untuk membina sel. Sel terbina dari protein. tanpa protein, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.

[b] Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin. Pengambilan vitalea@multivitamin shaklee secara konsisten membantu menstabilkan bacaan HB darah ibu yang hamil.

[c] B complex : penting untuk pembinaan sel darah, saraf dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala

[d] Vitamin C : Pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi

[e] Kalsium : Pembinaan sel darah merah serta tulang bayi

[f] Omega : Membantu pembentukan sel otak. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke 4 kehamilan



Vitamin yang diLARANG

Antara senarai vitamin Shaklee yang TIDAK BOLEH diambil ketika mengandung ialah antaranya :

[a] Vitamin E
[b] Alfalfa
[c] GLA
[d] Vivix
[e] CInch


Kecuali atas saranan doktor sendiri..Vitamin² yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendag kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

Pastikan anda mendapat konsultasi agar vitamin yang anda ambil dapar berfungsi secara optimum.

So, ibu² di luar sana yang sedang hamil, pastikan anda mengambil vitamin yang sesuai.. mungkin anda biasa mengambil vitamin e, untuk tempoh kehamilan, hentikan lah dulu yea.. Anda tetap nampak cantik walaupun sedang hamil.. hehe



SET J-1 (Trimester I )
·         Vita-Lea
·         B Complex
·         Vitamin C
·         Ostematrix

SET J-2 ( Trimester II dan III)
·         Vita-Lea
·         B Complex
·         Vitamin C
·         Ostematrix
·         Omega Guard
add on ESP untuk sumber protein

Untuk sesiapa yang betul betul pentingkan kesihatan, call or sms saya jun 012 6160671, email june2611@yahoo.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
credit to honeywawa

Saturday, 9 June 2012

Osteomatrix mengatasi Masalah Kaki Cramp/Kejang


Salam,
Semenjak saya mengandungkan anak first saya Akram, saya pertama kali mengalami cramp/kejang kaki, sampai sekarang saya masih mengadapinye..  time tidur malam saya wajib pakai sarung kaki, kalau ta habis saya ta bole tidur malam. Selepas mengambil OSTEOMATRIX SHAKLEE, cramp/kejang kaki akibat da hilang.. Alhamdulillah,  Kini saya boleh tidur malam dengan nyenyak tanpa gangguan ditengah malam akibat cramp/kejang.

Pentingnya tidur yang berkualiti.. kerana tidur yang tidak berkualiti boleh menyebabkan keletihan apabila bangun pagi dan badan terasa lesu lantas menyebabkan gangguan mood. Kajian juga mendapati tidur yang tidak mencukupi juga boleh mengganggu sistem saraf. Doktor dan saintis menyatakan dengan tidur yang mencukupi, neuron atau sel saraf berpeluang untuk membaiki selnya. Dan akibat tidur yg tidak mencukupi, boleh menyebabkan sistem saraf tidak berfungsi dengan baik.

Gangguan tidur akibat kekejangan sangat boleh mengganggu fungsi fisiologi. Beberapa penyebab kekejangan adalah :

  • Posisi kaki semasa tidur yang tidak betul, lantas mengganggu peredaran darah
  • Pengambilan ubat diuretik yang menggalakkan membuang air kecil lalu sekaligus menyebabkan kehilangan garam galian seperti potassium dalam badan
  • Penyakit seperti Addison's dan Parkinson's
  • Pesakit diabetes : pengambilan insulin boleh merendahkan aras potassium. Serta pesakit insulin juga mengalami aras magnesium dan sodium yang rendah. Ini memburukkan lagi keadaan
  • Pesakit arteriosklerosis, iaitu salur darah yang menyempit akibat pengumpulan plak kolestrol didinding arteri. Ini menyempitkan salur darah dan menjejaskan peredaran darah
  • Wanita mengandung terutamanya di trimester kedua dan ketiga (bulan ke4-9), selalu mengalami nocturnal leg cramp (kejang di waktu malam). Ini dipercayai disebabkan perkongsian kalsium + nutrien lain dengan bayi dan tekanan uterus (rahim) ke atas salur darah yang membawa darah dari bahagian bawah badan ke jantung.
  • Sesetengah kekejangan diwaktu malam pula masih belum diketahui puncanya
Jadi, bagaimana mencegah kekejangan?
  • Minum air yang mencukupi
  • lakukan warm up sebelum melakukan senaman
  • Mengamalkan diet yang sihat dan mengandungi unsur-unsur yang mencukup dalam mencegah kekejangan seperti potassium (cth : pisang, avocado, kentang, soya bean), Vitamin D (cahaya matahari) dan kalsium (cth : susu)
Atau anda boleh mendapatkannya dengan supplement terbaik iaitu Osteomatrix SHAKLEE. Kenapa Osteomatrix??



fakta ringkas: OsteMatrix . Membekalkan:


  • 1,000 mg (100% Daily Value) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Kaplet bersalut yang mudah ditelan
  • Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.



Masalah-masalah kesihatan lain yang juga boleh diatasi oleh osteomatrix ialah Migrain, Period pain/senggugut dan juga sembelit.

Kepada anda yang mementingkan kesihatan sila hubungi/sms saya 012 6160671 or email june2611@yahoo.com

*This statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web saya ini bukan bertujuan utk merawat,mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan

Shaklee Calcium Supplements Help Build and Maintain Strong Bones



Shaklee calcium supplements contain a combination of calcium, Vitamin D, Vitamin K, magnesium, and other nutrients that are essential to keeping bones healthy.
Many people - especially women - are not getting enough calcium each day, and are at risk of developing osteoporosis. Fortunately, people can count on Shaklee for osteoporosis prevention.
Shaklee has products designed specifically for promoting good bone health...




OsteoMatrixcomes in a caplet form and delivers 100% of the recommended daily allowance of calcium, magnesium, and Vitamin D.

Chewable Cal-Mag Plus comes in a natural berry flavor, and can be taken by either adults or children as young as 4 years of age.
Like OsteoMatrix, Cal-Mag Plus provides all the calcium, magnesium, and Vitamin D that is recommended for a person to get daily.
A person can feel secure in knowing that products from Shaklee for osteoporosis prevention are proven to work effectively.

Thursday, 7 June 2012

Kombinasi Nutrien Untuk Keperluan Wanita


Kombinasi nutrien yg menepati keperluan Wanita di setiap peringkat kehidupan mereka.


Assalamualaikum…

Sebagai wanita, kita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam pelbagai peringkat kehidupan. Di antaranya ialah:
- keremajaan/ senggugut ketika haid
- pra-kehamilan
- sepanjang kehamilan
- pra-menopos/ osteoporosis
- menopos
- selepas menopos

Oleh itu, Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupan dari remaja hingga ke warga emas –

GLA Complex, merupakan kombinasi minyak borage yg mengandungi kepekatan GAMMA LINOLENIC ACID (GLA) yg tinggi, LINOLEIC ACID (LA) bunga matahari dan vitamin E.

Omega Guard, merupakan supplemen diet yg mengandungi minyak ikan.  Setiap hidangan OmegaGuard memberikan 1000mg asid lemak Omega-3 termasuk DHA dan EPA.

dan Ostematrix, produk komprehensif yg memberikan nutrien dgn matriks unik yg penting termasuk Kalcium, Vitamin D, Magnesium, Vitamin D dan Mineral Zink, Tembaga dan Mangan yg membantu dlm memelihara tulang yg sihat.

  



SHAKLEE - ESP (Energizing Soy Protein)



Menyalurkan Tenaga Berkekalan dengan Kualiti Protein Berasaskan tumbuhan yang tinggi!

Protein rendah lemak, bukan -GMO(organisma tidak diubah suai secara genetik) yang lengkap secara biologinya ini mengandungi kesemua 9 asid amino perlu.  Ia sesuai untuk seisi keluara, memberikan anda 14grm protein soya sihat bagi setiap hidangan.  Bukan sahaja merupakan pilihan snek enak bagi mengisi tubuh anda dengan protein soya yg berkualiti tinggi.  Jam demi jam ia menyalurkan tenaga yg tiada tandingnya.

Dengan protein berkualiti tinggi yg berasaskan tumbuhan nin, Energizing Soy Protein merupakan sumber protein biologi lengkap yang:
. Rendah lemak secara semulajadi
. Bebas kolestrol
. Protein lengkap dgn kesemua 9 asid amino perlu

Sebagai sebahagian daripada diet seimbang, protein soya:
. Membantu membina otot, kulit dan hormon
. Menyumbang makanan yg sihat kepada sistem imun
. Menyokong diet dgn kolestrol sihat
. Menyediakan nutrien yg penting bagi menyokong kesihatan prostat
. Mengandungi soya isoflavones yg membantu mengurangkan rasa panas berpeluh dikala waktu hampir haid dan juga kesihatan payu dara.

Jom hadiahkan buat wanita yang anda sayangi – ibu, rakan, guru dan juga isteri tersayang!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Call or Sms saya 012 6160671 / Email saya june2611@yahoo.com

Punca2 Ekzema dan penyelesaiannyer..



Salam,
Supplement terbaik untuk Eczema..
Kongsian sedikit info tentang eczema & cadangan supplement dia ni.  Selalunya kalau ke klinik atau Hospital, doktor akan beri krim steroid / injection yang secara kronikal boleh memberi kesan yang tidak baik pada jangkamasa panjang. Sampai sekarang kita tak tahu punca sebenar/sepenuhnya yang menyebabkan eczema. Namun antara faktor yang dikenalpasti adalah:
Faktor dalaman :
i. Genetik - sejarah ahli keluarga yang mempunyai masalah eczema, allergik, athma.
ii. Diet harian - makanan yang menyebabkan allergik- produk tenusu, telor, makanan laut, alkohol, pengawet dll
iii. Stress / Tekanan!

Faktor persekitaran :
i. Cuaca yang berubah tidak menentu, terlalu panas, lembab, bahan-bahan kimia, persekitaran tercemar seperti asap
ii. Alahan - binatang peliharaan, habuk, sabun, shampu, dll.

Ya, eczema bukan penyakit berjangkit, tetapi ianya selalu mengundang ketidakselesaan pada pesakit. Biasanya kulit akan berasa panas, gatal, tompok-tompok merah, kulit kering bersisik atau berair, kulit kasar, menebal atau berkedut.

Apa supplemen yang disarankan?


ESP & GLA kombinasi terbaik untuk Eczema
Kelebihan GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.. Keistimewaan GLA Complex Shaklee, mampu menangani masalah berkaitan kulit mengandungi kombinasi minyak borage. Ia kaya dgn asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. dan bukan sekadar masaalah eczema... ia juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerik, berkuping, bersisik.
Secara ringkasnya ESP adalah protein, yang mana protein adalah asas kepada sel. Protein bertindak membina sel yang sihat/'repair' sel-sel badan yang rosak. Jika sel mendapat makanan yang cukup, kulit akan terhasil cantik dan sihat. Dan paling penting, Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.
Dan di bwh ni pula dialog antara nani dan customernya yg mengidap eczema yg kulitnya dulu kudis tebal... sumber: Blog Nani



" Azmi : Salam pn. nani, i azmi, i ada terbaca blog u ttg penyakit eczema. i nk tahu ttg shaklee lbh lnjut bole ke? i ada eczema di sekitar badan. nk mintak opinion u, based on ur experience. tq

Amani : wsalam. before that i nk tanya u, apa ubat n cream yg u sedang pakai yer?


Azmi : Doctor bg ubat mkn n krim sapu (steroid). hampir 1 bdn kena, kepala dan muka

baru naik. i nk tanya berapa harga utk set shaklee tu & berapa lama u pakai baru

nampak hasil? Actually i kena inject steroid every 2 month. tapi since dh kerap sgt

inject, doctor suggest stop injection....

 

 

 

Setelah berpanjang lebar sms, sy pun suggest set yang perlu diambil. tetapi kerana khuatir mengenai keserasian beliau dgn supplement yg dicadangkan, beliau hanya memilih untuk mencuba GLA. Hanya GLA.....
Setelah seminggu, saya follow up dgn beliau... dan ini katanya......


 

Amani : Salam Azmi, mcm mna dgn eczema n kulit u? Ada perubahan tak?
Azmi : wsalan nani. br 1 week. gatal dh kurang sikit. kulit pun nmpak surut sikit laa. tp i masih mkn ubat lg. tp lepas i mkn GLA ni kan, i mkn ubt 1 kali sehari jer. tu pun sbb i mkn seafood."

 

 

Azmi : salam nani. after 2 weeks consume GLA, +ve kulit dh 70% recovered. Gatal2 bdn dh kurang 80%. nani, I nk cuba ESP pasni. bintik2 parut dh kurang. Confirm nani, i memang serius nk try ESP nie...."And, after 2 weeks........ ini jawapan en.azmi mengenai eczemanya...

 

 

 
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Sms /email june2611@yahoo.com/012 6160671 untuk pesanan barangan dan informasi lanjut.